29.12.13

Uus teema: unenäod ulmejuttudeks

Kohe on 2013. aastaga ühel pool ja aeg kuulutada välja jaanuari teema. Facebookis tehti ettepanek, et jaanuaris võiksime kirjutada ulmejutte, mille inspiratsiooniallikaks on unenäod. Nagu teada, siis ei peeta ulmeks lugu, kus selgub, et kõik imeline, mida jutus kirjeldati, oli tegelikult unenägu. Üritame sellest reeglist kinni pidada.

Kui kellelgi on mure, et ta ei näe unenägusid või hommikul neid enam ei mäleta, siis võib kasutada ka teiste inimeste nägemusi. Küsige näiteks lastelt, nemad seiklevad öösiti unes tihemini kui täiskasvanud. Kui Teil on meeles mõni enda unenägu minevikust, siis ka see sobib hästi, ei pea just kõige värskemat väljaannet valima.

Igaks juhuks tuletan meelde mõned kirjutamisel rida hoida aitavad nüansid:
Lühijutu kolm põhikomponenti on süžee, tegelased ja miljöö.
Novellis areneb tegevus kulminatsiooni suunas ning lõpeb puändiga.

Ja nüüd kõik kenasti magama ja unenägusid vaatama. Omalt poolt oskan soovitada, et unenägusid näeb hästi olukorras, kus tuba on üleköetud, voodi on ebamugav ja eelmisel päeval on palju erutavaid sündmusi toimunud.

Teema kehtib nii jaanuaris kui veebruaris 2014.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kirjutades mõtle kuidas sinu kommentaar aitaks autoril järgmine jutt paremini kirjutada. Ära unusta ka oma lugemisemotsiooni kirjeldada.

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.