27.03.12

Jumala näpud väsivad!

"Surematu teos on sündinud, postitatud ja võib rahulikult jalad seinale visata," mõtleb kirjutaja ja ringutab mõnuga. Mõne aja pärast kommentaaridele vastama tulles avastab ta metsiku hirmuhüüatuse saatel, et tema jutt on kadunud, ainult esimene lõik on alles. Kirjutaja satub paanikasse, peksab puruks pliiatsi, laua ja ettesattunud tooli. Niisama igaks juhuks.

"Pole võimalik! Nii ei saa olla! See on kõigest ulmejutulabor, siin ei toimu midagi ulmelist, jutud on ulmelised ja räägivad fantastilistest sündmustest ja imelistest elukatest, päriselt allub elu füüsikaseadustele. Või oli see vastupidi..."

Autor joob kruusikese teed, mis on surmavalt magusaks tembitud ja vaatab oma juttu veel kord. Sel korral leiab ta oma jutu alt kummalise märgi. Umbes sellise:


Kuidas see siia sai?

"Hei, loom!" Kostub ootamatult toa laest hirmuäratav hõige. "Kas sa tead, et kui su jutt on pikem kui paar lõiku, siis tuleb see jutt poolitada? Ei, ära vasta! Ma tean, et sa ei tea! Aga mine nüüd ja vaata. Kui sina postitad oma juttu, siis teksti peal kasti servas on hulk toredaid tööriistu. Tegin sinu jaoks olulisele punase ringi ümber ja joonistasin sinna isegi noole. Loodetavasti leiad sa järgmine kord selle nupu ülesse ja kasutad funktsionaalselt! Jumalal on muud ka teha, kui sinu eest seda nuppu näppida!"

10 kommentaari:

  1. Vaat sulle Jumalat, maailm kõlbas valmis möllida, aga väikest nupukest enam tallata ei viitsi. Tuleb kriitika omaks võtta ja proovida järgmine kord see töö ise ära teha. Aga kuhu edasi, küsiks siiski retooriliselt. Milliseid Jumala töid veel tulevikus vaeste surelike kaela määritakse?

    VastaKustuta
  2. Jumal va ülev olevus,
    kel põhiomaduseks
    ülevoolav üleolevus.

    VastaKustuta
  3. Jumal Manjana
    On me jaoks igavene
    Kirsiõitelõhn

    VastaKustuta
  4. lapsekesed, te olete piiblist valesti aru saanud. tegelt pole seal kuskil kirjas, et jeesukesel tuleks pidevalt jalgu suudelda :D

    VastaKustuta
  5. A kesse ütles, et piibli-jumalast jutt?
    Antiigi omad olid ka üsna tegusad ja kõrged.
    Muudest röökimata.

    VastaKustuta
  6. Kui üldse ei saa
    Siis ei saa saada kunagi
    Valesti aru

    VastaKustuta
  7. Mh, mina tänan seda Jumalat kyll, minu eest Manjana tegi tema töö ära, sest ma hoolsasti & kaua otsisin KIRJA, kustkaudu saax postitust poolitada, aga piltisid ma lugeda ei oska . . .;)

    VastaKustuta
  8. ei taipa möhkugi!!!Lihtsalt ei saa aru, miks jumalal need vidinad on, mul aga mitte essugi?

    VastaKustuta
  9. AA! Ma isegi tegin seda, siis kontrollisin eelvaadet, et kas jäi näha, ja eelvaates ei jäänud.
    Aga noh, edaspidi tean, et seesama ta oligi. Naiss.

    VastaKustuta

Kirjutades mõtle kuidas sinu kommentaar aitaks autoril järgmine jutt paremini kirjutada. Ära unusta ka oma lugemisemotsiooni kirjeldada.

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.