20.11.11

Koristusoperatsioon

 "Kas te ikka saate aru, millega hakkama olete saanud?"
See karjuvas kõneviisis esitatud küsimus ei viinud kapten Johni rivist välja. Taolise töötlemisega oli ta juba varemgi kokku puutunud. Sel ajal kui ta ei töötanud veel erafirmas vaid riiklikus - NASA-s. Neil, mustades ülikondades karmi pilgu ja minimaalse, õigemini puuduliku, huumorimeelega valitsusametnikel ei tohtinud lasta ennast heidutada.
"Ma saan aru, et te püüate endale kaela tõmmata ühte ebameeldivat kohtuprotsessi kui jätkate oma hirmutamistaktikat. Ma nõuan oma advokaati!"
Kapten John oli oma esitusega rahul ning tema jässakas, enne pinges olnud, keha asend lõdvenes märgatavalt.
"Oma tegevusega päästate te valla järjekordse maailmasõja. Mis põhjusel te hävitasite töötava Hiina luuresatelliidi?"
Mustades ülikonnas meeste toon oli muutunud, enam ei karjutud, kuid seda ähvardavamalt see mõjus. John otsustas asuda vasturünnakule.
"Mis töötav luuresatelliit? Mis jama te ajate. Meie oleme need kes koristavad teiesuguste saasta. On teil üldse aimu kui palju igasugust sodi Maa ümber orbiidil tiirleb? Juba 21. sajandi alguses oli neid tuhandeid ja tuhandeid, nüüdseks on olukord nii hull et on raske leida turvalist orbiiti Maalt lahkumiseks. Muudkui saadate aga oma paska üles ja siis veel süüdistate meid."
Johnile tundus, et senini läheb tal ladusalt, ei tohtinud vaid initsiatiivi käest lasta.
"Valitsused maksavad meile, ja mitte vähe, ja esitavad andmed oma juhitamatute orbiitsekola kohta. Ja seda nimekirja kontrollitakse korduvalt. Isegi mina, süstiku kaptenina, ei saa midagi muud pisikesteks tükkideks lasta kui vaid nimekirjas olevaid objekte. Ega see seal üleval ei ole mingi lasketiir. Sellise stsenaariumi on läbi mõelnud palju helgemad pead. Jah mul on võimalus juhtida piiratud ulatusega tulejõudu juhuks kui mõni laialipaiskunud tükk ohustaks süstikut, kuid sellest ei piisa satelliidi hävitamiseks kilomeetrite kauguselt. Härrased, te haugute vale puu all," lõpetas John ja hakkas ennast toolilt püsti ajama andes märku omapoolsest kohtumise lõpetamisest.
"Kuidas te seletate süstiku ja juhtimiskeskuse nimekirjade erinevust? Mis põhjusel muutsite te süstikus olnud nimekirja?"
Ülikonnas meeste konkreetse süüdistuse kuulmine vabastas John-i lõplikult pinge alt. Suunurgas mängleva kerge naeratusega küsis ta:
"Kas see on ametlik süüdistus? Te süüdistate mind süstikus olnud nimekirja muutmises? Jõudu teile poisid. Ma arvan et edaspidi räägime me ainult advokaatide kaudu."
John tõusis lõplikult toolilt ning asus minekule. Ta ei olnud ju midagi valesti teinud. Ta ei olnud mingit nimekirja muutnud. Ta ei oskakski seda teha. See et ta natuke rikkus reegleid ning võttis kaasa koduse andmekandja, et ikka ja jälle nautida oma naist, kes ... nojah, see et ta vaatas seda videot süstiku arvutisüsteemist ei saanud ju midagi sellist korda saata. Ei saanud ju.
Mustades ülikondades mehed vaatasid Johni lahkumist ning seejärel teineteisele otsa. Nad mõistsid üksteist ka ilma seda välja ütlemata. Operatsiooni edu oli täielik.

3 kommentaari:

  1. On nagu jutu moodi ja nagu pole ka. Mingi mees lasi kogemata vale sateliidi õhku, aga tegelikult keegi teine tahtsiski seda õhku lasta. Konflikt on, aga lõpplahendus pole üllatav.
    Kosmoseprügist on laboris juba varem ka üks jutt, kuigi ka too polnud mu jaoks eriti põnev, oli too kõvasti emotsionaalsem.

    VastaKustuta
  2. MIB väisas just Maniakkide Tänavat, ning tema prillide siseküljel jooksid taustaks katkendid erinevatest Jutulabori lugudest... :D

    Ma ei oska isegi öelda, kas see lugu läheneb plagiaadile või paroodiale. Samas, selline erinevate asjade kokkusulatamise oskus ja huumoritaju olemasolu võiksid olla heaks alguseks tõsisematele ja OMAloomingulisematele näpuharjutustele Labori lehtedel.

    VastaKustuta
  3. kui võtta seda juttu tervikuna, tundus viimane keerd liiast olevat. Vihje häkkimisele oleks lõpuks hää küll olnud.
    Kui see on suurema jutu esimene visand, siis jään suuremat juttu ootama. Seal selgub ehk siis ka taust ja laused on triigitumad.

    VastaKustuta

Kirjutades mõtle kuidas sinu kommentaar aitaks autoril järgmine jutt paremini kirjutada. Ära unusta ka oma lugemisemotsiooni kirjeldada.

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.