22.11.12

Kuhu kaob Kuu





Jüri ja Mari pakkisid asju.
Oli käsk Kuu lattu tagasi viia ja kogu õrn aparatuur tuli paigutada siseküljele, et see kiirel sõidul viga ei saaks. Nad toimetasid usinalt nagu mesilased.
Mari oli elektrisiniselt pragmaatiline. Ta uskus ametlikku versiooni, mille kohaselt tuli Kuu ära koristada, sest selle põhjustatud looded ohustasid Maa tulevikku. Kuldkollaselt romantiline Jüri kahtlustas vandenõuteooriat, mille kohaselt tekitas Kuu liiga palju romantilisi mõtteid ja viis sellega inimesi nende tõelisest eesmärgist eemale. Tegelikku tõde – et lihtsalt firmal läheb kehvasti ja see projekt tuleb rahastamise puudusel sulgeda – ei aimanud kumbki. Nende intelligentsitaseme iseloomustamiseks sobib kõige paremini näide, et nad pidasid valgusaastat ajaühikuks.
Mõtlemiseks polnud aega, sest teha oli veel palju, kuid tähtajani jäänud alla nelja nädala.

4 kommentaari:

  1. Varasematel juhtudel olen üritanud kirjutada teistsugust juttu, oma nägemust. Seekord lugesin püüdlikult läbi kommentaarid ja üritasin kirjutada parema jutu sõna otseses mõttes.

    PS! kas tähtaega ei peaks pikendama, kui ma selles tempos jätkan, siis jõuan novembri jooksul kirjutada uusversioonid ainult napilt pooltele vanadele lugudele :-(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas see ei olnud mitte meie hõbelokk president, kellelt pärineb geniaalne mõte, kui nii võib öelda, et ulmekirjutaja tulistab sõnu paberile, või arvuti kõvakettale võib olla tänapäeval rohkem, suurel kiirusel ja hulgakaupa. Tuleb ikka tempot tõsta mitte pikendust lunida nagu kooliajal.

      Kustuta
  2. Tänan õnnestunud valiku eest! Kuna uus lugu sai sedavõrd ülimuslikult parem, pakin klaviatuuri kokku ja rändan siit mõne parseki kaugusele, "Ametlikke Teadaandeid" koostama.

    VastaKustuta
  3. Kui kuud küllalt kõvasti kokku pressida, saame musta augu. Kumb neist on ilusam? On see küsimus üldse asjakohane?
    Mulle igal juhul meeldis idee kokkusurumisest. Peaks järgi proovima. Originaali ja selle kommentaare küll ei lugenud. Võib-olla oli tegu paroodiaga kommenteerimisest, et kui teha täpselt nii nagu kümme inimest tahavad ...

    VastaKustuta

Kirjutades mõtle kuidas sinu kommentaar aitaks autoril järgmine jutt paremini kirjutada. Ära unusta ka oma lugemisemotsiooni kirjeldada.

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.