28.07.11

Igal aastal upub siia järve üks laip

Kui Joonas oli jõudnud arusaamisele, et hea kirjaniku tekstid on oma autorist targemad, tundis ta endas julgust ka ise kirjutamisega kätt proovida. Temas oli potentsiaali olla paljude arvates hea kirjanik. Süstemaatilise inimesena otsustas ta end kõigepealt harida ja läks loovkirjutamise kursustele.

„Nii, kõigepealt väike ülesanne, nii-öelda soojendusharjutus,“ nurrus juhendaja. „Kirjutage etüüd teemal „Igal aastal upub siia järve üks laip“. Teil on aega viisteist minutit.“

Häbelikkusest hoolimata tundis Joonas, et ei saa mitte vaiki olla.
„Seda, et... laip ei saa uppuda. Laip on juba surnud. Uppumise ajal ei ole inimene veel laip.“

Ta sai oma veast aru juba esimeste sõnade ajal, aga jätkas siiski... Ekraanil süttis punane ikoon ja elektrooniline hääl teatas sõbralikult: „Teie maailmakäsitlus on meie kursuse jaoks paraku liiga traditsiooniline, kuid ärge heitke meelt, kindlasti leidub ka teile sobivaid programme. Ilusat õhtu jätku!“

Joonas ohkas ja tõi külmikust uue õlle.

10 kommentaari:

  1. Mahe lugu. :)

    Mina küll ei oska midagi ette heita.

    VastaKustuta
  2. Raske midagi tõesti kosta. Ulmet just polnud aga kerge huumor loo teema suhtes oli hea :)

    VastaKustuta
  3. Kuidas polnud, kas selline AI pole ulme..?

    VastaKustuta
  4. Tõsijutt, sellele ma ei mõelnud!

    VastaKustuta
  5. Väga hea jutt. Lühike, konkreetne, mõnusalt kirjutatud.

    VastaKustuta
  6. Mina ei usu, et see AI oli.

    Aga lugu oli selles suhtes küll hea, et meenutas täpselt Estconil sauna ukse ees valitsenud olusid. Mina läksingi pärast oma loo kirjutamist kohe õlle järele :)

    VastaKustuta
  7. Estconil mind polnud, aga Jutulabori liikmeks tahtsin saada ja nii see etüüdike siis sündis. Luban, et järgmises jutus on rohkem sõnu ja ulmet :)

    VastaKustuta
  8. Avalause meeldis mulle väga :)

    VastaKustuta
  9. Minu arust oli ulmet täpselt nii palju kui nii lihtsa loo ja pikkusega jutt endas kanda suudab - ilma mingitesse selgitavatesse veniv-tüüpi-lõikudesse kandumata. Ehkki -
    Ta sai oma veast aru juba esimeste sõnade ajal, aga jätkas siiski... Ekraanil süttis punane ikoon ja elektrooniline hääl teatas sõbralikult:
    - see AI-i oli küll ikka kuradi aeglane. 286? :D

    Ühesõnaga - "Ta sai oma veast..." -lause võiks minema koristada.

    VastaKustuta
  10. Rohkem sõnu pole blogi formaadis sugugi positiivne näitaja. mu arust on just nood andekad, kes vähesega palju ütlevad.

    VastaKustuta

Kirjutades mõtle kuidas sinu kommentaar aitaks autoril järgmine jutt paremini kirjutada. Ära unusta ka oma lugemisemotsiooni kirjeldada.

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.